FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.sylwesterwglogowie.fora.pl Strona Główna
->
Potrawy
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
_____________________\,,/(^_^)\,,/______________________
----------------
Oficjalne Propozycje
Kluby
Bary
Inne
Wasze Propo
Impreza poza Głogowem
Alkohole
Drinki
Inne
>> Pozostałe <<
----------------
JaKa Muzyka na Sylwestra
Potrawy
Napoje i Alkohole
Pozostałe
Fajerwerki
OFF TOPIC
----------------
O NAS
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Krzys
Wysłany: Śro 11:11, 17 Gru 2008
Temat postu: KANAPOLE
"KANAPOLE"
chleb
ser
majonez
ketchup pikantny
szynka
kielbasa
bułka tarta
olej
pieprz
koperek posiekany
jajka
Wziąć kilka kromek chleba, wziąć kilka jajek w głębszym talerzu (rozetrzeć widelcem) następnie zamoczyć kanapki z jajkiem w bułce tartej.
Gotowe kanapki z jajkiem i bułka tartą odstawić na 2-3 minuty na osobny talerzyk, na rozgrzaną patelnie nałożyć kanapki.
Smażyć do momentu aż się zarumienią i będą twardsze pod spodem, w tym czasie gdy kanapeczki się lekko podsmażają bierzemy drugą patelnię i smażymy tam szynkę lub kiełbasę - co kto woli.
Następnie obracamy kanapki i kładziemy na nie szynkę/kiełbasę już usmażoną, na to kładziemy dość sporą ilość sera (utartego na tarce) po wszystkim przykrywamy patelnię zakrywką aby poddusił się ser w szybszym tempie, wyciągamy kanapki, dodajemy ketchup, majonez, zieleninę (koperek , natkę pietruszki), pieprzymy i gotowe.
Kanapki są bardzo smaczne !
Życzę smacznego:P
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Theme
xand
created by
spleen
&
Emule
.
Regulamin